Search
shit or shine logo
Hester-van-Willigen-Remissiecoach
Actief sinds 2022
7 jaar ervaring met ondersteunen bij/na kanker
Rotterdam,
Zuid-Holland
Uurpijs: €75
Vergoed door zorgverzekeraar: nee

Opleidingen

Patiëntbegeleider en -ondersteuner op een oncologische afdeling Erasmus MC, -
Remissiecoach A Plus opleidingen, 2022 - 2022

Hester van Willigen

Remissiecoach

geduldig • praktisch • rustig • sensitief • liefdevol

In de ruim zeven jaar dat ik als begeleider van kankerpatiënten werkte op een oncologische afdeling in het Erasmus MC werd mij duidelijk hoe moeilijk het voor hen is om na hun behandeling weer het dagelijks leven op te pakken. Hoe ga je om met problemen die je ondervindt als gevolg van de behandeling?

Eerst ben je bezig te overleven en zodra je behandeling achter de rug is en je je weer bezig gaat houden met de alledaagse dingen val je in een gat. Je weet het even niet meer. Sociale contacten zijn veranderd. Ze begrijpen niet wat je doormaakt en verwachten dat je weer ‘de oude’ bent nu je behandeling achter de rug is. Maar je wordt niet meer de oude die zij kennen. Je moet op zoek naar een manier om om te gaan met de nieuwe situatie. En dat is moeilijk. Door je behandeling loop je tegen problemen aan die het moeilijk maken om alleen al het dagelijks leven weer op te pakken, laat staan je werk weer te hervatten en terug te brengen naar het oude niveau.

Het is jammer genoeg nog niet standaard dat je na een behandeling in het ziekenhuis ook op het psycho-sociale vlak wordt geholpen, terwijl dat nou juist zo nodig is. Het gaat mij aan het hart dat je het na een zware periode in het ziekenhuis thuis maar alleen moet uitzoeken. Je hebt misschien nog geliefden om je heen die je graag willen helpen, maar ook zij hebben het zwaar in deze periode met de zorg voor jou naast hun eigen leven en lopen gevaar op overbelasting.

Daarom heb ik ervoor gekozen mij volledig te richten op de nazorg van kankerpatiënten en hun naasten. Na de HBO-opleiding Remissiecoach bij A Plus opleidingen te hebben gevolgd ben ik mijn onderneming ‘Remissiecoaching Hester van Willigen’ gestart. Ik wil helpen om jou en je naasten, na je behandeling tegen kanker, weer in balans te krijgen.

We gaan samen kijken wat jij nodig hebt. Waar loop je vast? Hoe kan je de regie over je eigen leven weer terugkrijgen? Ik luister naar jou en geef je de ondersteuning waar jij behoefte aan hebt. Hoe kijk jij tegen dingen aan? Hoe is jouw energieverdeling op een dag? Hoe gaat het met je voeding, beweging, slaap en ontspanning? Kan ik je helpen bij het terugkeren op je werk en samen met je leidinggevende een plan opstellen om jou weer op jouw tempo je taken op te laten pakken?

Schroom, niet en neem vrijblijvend contact met mij op. Je hoeft het niet alleen te doen!

Ik ondersteun bij...

angst en zelfvertrouwen
energiebelastbaarheid
ontspanning
relaties en familie
slaap

Dat doe ik...

In persoon • online • met buiten zijn (wandelen)

Vrijblijvend contact opnemen met Hester van Willigen?

Met het invullen van het formulier ontvangt deze coach je contactverzoek. Vervolgens zal er door hen contact met je opgenomen worden.

0617915215